Loading...

Social media

Home/Social media

Vier voorbeelden van Social media:

Facebook is een social netwerk site, waar gebruikers hun persoonlijke interesses delen met anderen. Er zijn meer dan 1 miljard gebruikers actief, dit is dus een gigantisch aantal.
Twitter is een zogenaamde microblogging website. Dat wil zeggen dat mensen in hele korte berichten (144 karakters) vertellen waar ze mee bezig zijn. Anderen kunnen deze mensen volgen. Geïnteresseerden kunnen u volgen, waarna zij u status updates zien. U kunt met uw bedrijf/evenement gebruik maken van Twitter.
LinkedIn is een online sociaal netwerk, actief sinds 5 mei 2003, dat gericht is op vakmensen. Wereldwijd heeft de website ongeveer 400 miljoen geregistreerden, waarvan 6 miljoen in Nederland.
Instagram wordt momenteel veel onder de jongeren gebruikt. Op Instagram kunnen gebruikers foto’s zetten, welke door volgers leuk gevonden kunnen worden. Tevens is er een mogelijkheid om op de foto’s te reageren.

Wat kunt u met Social media bereiken?

Social Media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers.

U kunt gebruik maken van Social Media, dit kan een erg succesvol middel zijn om uw doel te behalen. U kunt bijvoorbeeld denken aan acties om klanten aan te trekken, of het ‘posten’ van interessante berichten voor de mensen die u volgen.