Print en drukwerk

Print en drukwerk

Naast de mogelijkheid die er bij ons is om uw reclamemiddelen te laten ontwerpen en drukken of printen leveren wij ook andere ontwerpen. U kunt denken aan het ontwerpen en het realiseren hiervan, denk bijvoorbeeld aan pennen, een spandoek, mokken, stickers of een ander soort uiting.

Verschil tussen print en drukwerk?
Een belangrijk verschil tussen printen en drukken zijn gegevens. Voor drukken heeft u vaste gegevens en wordt elk exemplaar hetzelfde. Bij printen kun je gebruik maken van variabele gegevens en daardoor de informatie personaliseren, zoals bijvoorbeeld het maken van unieke entreetickets.

Om iets te drukken dient de drukpers met zijn kleurtorens ingesteld te worden. Dit kost tijd, soms uren en maakt drukken in kleine oplages relatief duur. Bij printen is dit niet het geval en kunt u al iets produceren vanaf oplage 1. Echter als het om grote oplages gaat is drukken meestal sneller en goedkoper.

‘Alles is mogelijk.’

Voorbeelden printwerk

Een voorbeeld van printwerk is het realiseren van stickers en spandoeken. Deze worden geprint door een hoge kwaliteit printer, welke ook grote formaten kan printen.